Elkeserítő telefonmánia [Video]

Telefonok az asztalon

A technológiai fejlődésre mindig csillogó szemekkel néztem, de van egy vonzata a dolognak, ami kissé nyugtalanító. Igen, ezek a fránya mobil eszközök, mindenhol ott vannak és már reflex szerűen nyúlunk utánuk, ha épp úgy kapja el az agyunkat egy véletlenszerű elektromos impulzus. A húszas éveim elején nyilván nem láttam még eleget a világból, de abban biztos vagyok, hogy 10 éve még tudtunk úgy beszélgetni a közeli ismerősökkel, hogy egyetlen mobil sem került elő a zsebből, csak ha tényleg szükség volt rá. Ma ezt már elképzelhetetlennek tartom, hiszen a legizgalmasabb beszélgetések közepette is előkerülnek a telefonok nonszensz indokokkal.

Bármennyire is rajongok a technológiáért, határozottan ellenzem, hogy ilyen szerves részét képezzék életünk irreleváns részein is. A probléma ott kezdődik mikor egy mobiltelefon értékesebbé válik az embereknél és inkább nézzük a kijelzőt fél percenként, hátha kaptunk értesítést olyan dologról, amire csak legyintünk. Őszintén szólva nem a technológiában van a hiba, hanem az emberekben, de ez nem vesz el a probléma súlyából. Elég is legyen ebből a rövid filozofálásból, hiszen oldalakat lehetne írni a témáról zokszó nélkül.

Következzen tehát a bejegyzés létrejöttét motiváló videó rövid videó, ami kissé eltorzítva tükrözi az emberek hozzáállását a telefonjaikhoz és ismerőseikhez. (Majd ha kiborgok leszünk, akkor majd újratárgyalhatjuk a dolgot.)

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.