Az internet 1990-2011 között egy oldalon

Internet

A web egy egyre növekvő univerzum, aminek weboldalak és webes alkalmazások az atomjai. Az átlagos felhasználó nem lát bele a gépezetbe, pontosan ezért néhányan fogták magukat, és a legfrissebb technológiákkal összedobtak egy idővonalat, amiben a web változásainak fontosabb pillanatait örökítik meg.

Meglehetősen furcsa, hogy néhány évvel ezelőtt még lehetőségünk volt a JavaScript vagy Sütik kikapcsolására, amik manapság teljességgel elengedhetetlen részei egy-egy weboldalnak, alkalmazásnak. Míg a HTML5 és CSS3 már 2003 környékén szerepel, a hozzá tartozó fontosabb fejlesztések csupán néhány kerültek bele a böngészőkbe. De ott a népszerű AJAX is 1999-ből, amit sokáig senki sem használt, aztán felszínre tört és el sem tudunk képzelni nélküle egy komolyabb webes alkalmazást.

Biztos vagyok benne hogy a legaktívabb fejlesztők között is lesznek olyanok, akik meglepődnek majd egy-egy technológia korán. (Mondom ezt én, akivel a web egy idős.) Tehát kattints a képre a részletekhez 🙂

Intro Kép

 

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.