15 inspiráló oldal amiről jobb ha tudsz – Kreatív pillanatok 8. rész

Kreatív Design

Sorozatunkhoz híven újabb nagy adag inspirációt dobunk a számodra. Az agyad eldobod, olyan király oldalakról van szó! Azért jó tudni, hogy főként angol nyelvű oldalakról van szó, de lévén a képek a fontosak tuti nem fog problémát okozni neked hogy elárasszon a kreativitás egy-egy bejegyzés után. Legyen az ember lakberendező, építész, festő, ruhatervező, webdesigner vagy bármi más, ahol fontosak a színek, alakzatok és minták, garantálom hogy nagy segítséget fog kapni a következő 15 lehetőségtől.

1. Design.org

Design.org

A Designerek egyik kedvelt célpontja, hatalmas mennyiségű anyagról van szó. Ami az egészben a legremekebb, hogy a design szféra minden területéről gyűlik rajta az anyag. Tipográfia, fényképek, poszterek, vállalati design és miegymás.

2. The Future Perfect

The future perfect

Tekintsünk a jövőbe! Ezen az oldalon hatalmas mennyiségű, érdekesebbnél érdekesebb tárgyat találhatunk. Sőt ezek többségét akár meg is vásárolhatjuk! Ez azért különleges mert többnyire csak képeket nézegethetünk prototípusokról, amiket sehol sem lehet megvásárolni. Itt más a helyzet.

3. Designspiration

Design Inspiration

Egy remek “galéria”. Nagyon gyorsan és egyszerűen levadászhatjuk azokat a darabokat amik megfogják fantáziánkat, nem kell külön menüpontokba mennünk, ezért is olyan remek ezt a kincsesládát böngészni. Arról nem is beszélve, milyen hihetetlen jó minőségű tartalmak kaptak rajta helyet.

4. Design Within Reach

Design Within Reach

A DWR egy kifejezetten felső kategóriás bútor kereskedés, a bútorok többsége a múlt század közepére emlékeztet, így joggal nevezhető “retro”-nak. Az oldal nevében ugye szerepel az “elérhető áron”, ám egy szimpla asztal alsó hangon is negyed milliót kóstál. Igen, ez külföldön is sok, nem csak nálunk. Viszont az oldal ettől függetlenül remek ötleteket adhat.

5. Designboom

Design Boom

Újabb hatalmas designer hálózati központ, temérdek inspiráló anyaggal, interjúkkal. Sőt az oldalon még versenyeket is szoktak szervezni, természetesen a kreativitással a főszerepben. Az oldal egyébként 2000 óta jelen van a világhálón.

6. Etsy

Etsy

Mondjuk úgy, ez egy sufni-desin Vatera. Ezen az oldalon ugyanis házi készítésű termékek kaptak helyet. Az oldal célja végül is a vásárlás lenne, viszont szerintem egyik garázs designer sem haragszik meg, ha nem utaztatom végig a fél világon az általa előállított termékeket. Le esik az ember álla, hogy a hétköznapi anyagokból milyen egyszerűen lehet egyedit és szépet kreálni.

7. You Might Find Yourself

You Might Find Yourself

“Talán megtalálod önmagad” címmel az egyik legnépszerűbb angol Tumblr blog. Azt is mondhatnánk rá, hogy egy webes múzeum, mert meglehetősen sok régi kép található rajta, de a modern alkotásokból sincs hiány. Az oldal egyébként tematikáját kissé kesze-kusza, de a szemnek kellemes tartalmakért megéri a pénzét.

8. Restoration Hardware

Restoration Hardware

Egy újabb bútorüzlet, ami a belső tervezőknek maga a megtestesült paradicsom. Egyszerűen nem lehet az oldal mellett elmenni! Az oldalon meglehetősen sokszor olyan érzésünk támad, mintha Indiana Jones holmijai között turkálnánk. Akinek egy oldal termékei tetszettek, az összeset kivétel nélkül imádni fogja, viszont egy “egyszerű” szék is megközelíti a fél millió forintos árat, így nagyobb eséllyel fogunk csupán nézelődni az oldalon. Minden esetre ha van egy asztalos és varrónő ismerősünk, a boltban szereplő árak töredékéért mi is készíttethetünk magunknak ilyen bútorokat.

9. New York Design Center

New York Design Center

A NY Design Center már közel száz éve nyújt inspirációt a kedves látogatóknak. Kevesünknek adatott meg, hogy ellátogassunk oda, pontosan ezért van itt egy weboldal, ahogy szinte egy virtuális körsétát tehetünk a helyen.

10. Svpply

Svpply

A Svpply (nem véletlen hasonlít a supply, azaz ellátmány szóra) egy kreatív blog, ahol a tagok nap mint nap megoszthatják kedvenceiket. Van itt minden az egyedi farmerektől a konyhai berendezésekig minden. Az oldalon már több mint fél millió anyag van fent, így a kreatív tartalmak hiányáról szó sem lehet.

11. MoCo Loco

Moco Loco

A MoCo Loco ismét a belső építészeknek kedvez, az oldal furcsasága, hogy a navigáció oldalirányban történik és csodálatos mozaik elrendezésben vannak a kreatívabbnál kreatívabb tartalmak. Ami az eddigiektől még pluszban az oldal javára billenti a mérleget, hogy vannak rajta állásajánlatok. (Sajnos mi valószínűleg kívül esünk az érdeklőséi körükön.)

12. Designmilk

Designmilk

A szépérzéket nem az anyatejjel szívjunk magunkba, ezért is került a listára a Designmilk, ami egy online magazin a modern design trendekről. A világ minden tájáról érkeznek ide a drága kedves látogatók és alkotók, ettől is lesz potenciális célpont az inspirálódni vágyóknak.

13. Jak and Jil

Jak & Jil

Egy elismert utcai divat blog. A Jak és Jil blogján rengetek eredeti és a szokványostól eltérő ihletből született ruházat található. Sokan a nagyok közül innen merítenek, ami azért pár oldal végiggörgetése után érthetővé válik mindenki számára.

14. Analog Dialog

Analog Dialog

Egy újabb remek belső építős galéria a Tumblr oldalán. Az ámulatba ejtően jól megtervezett praktikus belső terek szinte kivétel nélkül megtalálhatóak ezen az oldalon, nincs semmi rizsa vagy mellébeszélés, csak a képek. Viszont ha kíváncsiak vagyunk a többi részletre, elég rákattintanunk egy-egy képre.

15. Core77

core77

Remek ipari design blog, nem számít a design típusa, ők mindent leközölnek amik mellet a szem egyszerűen nem tud elmenni. Az oldalon pörgetve a görgőt könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy órák óta csak képeket nézegetünk. A rengeteg fantasztikus ötletben a legjobb, hogy meg van bennük a potencia, hogy egy hétköznapi üzletbe besétálva majd néhány év múlva megvehessük azokat. (kész formában)

15+1.  Yankoo Design

Yankoo Design

2002 óta működő, Japán központtal személyes kedvencem a Yankoo design, ahol minden megtalálható ami szép és modern, lehet szó valós dolgokról de temérdek fiktív tartalom is fellelhető rajta. Gyakran frissülő portál, érdemes a kedvencek közé tenni és az RSS olvasónkba is felvenni.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.