Így fest az XP háttere 10 évvel később a valóságban

Windows XP

A világ megkérdőjelezhetetlenül leghíresebb háttere az Windows XP lankása. A természeténél fogva nyugtató kék és zöld mező talán minden idők legnézettebb képe, elég rákeresni a Google-ban a Bliss (boldogság) szóra és meglátjuk, pontosan miről is van szó. De hol és mikor készült a kép? Hogy néz ki manapság?

Biztosra veszem, hogy elgondolkoztál már a kép eredetén. Sokan azt gondolják, hogy nem eredeti a kép, mert túl szép, mert ilyen nem létezik a természetben. Ám 10 évvel az XP befutása után már ildomos, hogy többet tudjunk legtöbbet látott hátterünkről.

Boldogság

A képet készítő férfi egy amerikai fényképész, Charles O’Rear készítette. Földrajzilag a képet A kaliforniai Sonoma-ban készítette méh 1996-ban, az XP projekt indítása előtt. Az akkoriban zöldellő mezőt mára sajnos egy kevésbé attraktív szőlőssé alakították. Így 10 évvel később már korántsem az a harmónia köszön vissza mint hajdanán.

Szomorúság

A kép készítője azt állítja, ez az eredeti kép, amit sosem manipulált. Utóbbi alapján nehéz elhinni, de a természet néha szebb mint amit csak el tudunk képzelni. JW Van Wessel-nek köszönhetően tudjuk a pontos helyszínét a fényképnek, így akár mi is bejárhatjuk a helyet a Google Street View segítségével.

Boldogság Street View

Az útról nézve is megint más az egész! A Webragacs elnézést kér mert összetört egy illúziót, de a szépség nem időtálló. Ezt illik tudni. A hely pontos földrajzi koordinátái: 38.248966, -122.410269;

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.