Youtube videók nézettsége

Youtube

A TV szeret a Youtube videókra hivatkozni, természetesen reklám nélkül az “egyik népszerű videómegosztó” néven. Ilyenkor gyakran említenek számosított adatokat, ami az adott videó nézettségére utal. Több év alatt, milliónyi emlegetés után még mindig hibásan értelmezik a videó alatt látható “megtekintés” számlálót.

Természetesen a hiba többnyire az átlag emberek körében is elterjedt, de most ideje, hogy a cikk olvasói végre helyesen értelmezzék a videók alatti számsort. Menjen a történet egy példavideón keresztül.

Általában, erről a videóról azt mondanák: 254.842 ember látta. (2011. június 2.) És itt is van a probléma, hiszen ez a szám nem azt jelenti hányan látták, hanem azt hogy hányszor látták. Mindannyiszor, amikor elindítunk egy Youtube videót, a hozzá tartozó számláló ugrik egyet felfelé, azaz ez a szám a megtekintésekkel egyenértékű.

Azért fontos helyesen használni, mert egy ember akár többször is megnézhet egy videót, pl személy szerint én kedvenc számom akár 50-60 alkalommal is megnézhettem, ha vannak még rajtam kívül akik legalább kétszer megnézték, akkor máris jelentősen csökken az a bizonyos “egyedi megtekintés”.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

 • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 4 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

 1. tomi6230i

  Hát én most ezt kipróbáltam, többször rákattintottam YouTube-on a listában egy bizonyos videó linkjére, és többször is frissítem a weboldalt, amelyen a videó látható. Ezt megcsináltam bejelentkezve és kijelentkezve is.
  Nem azt mondom, hogy pont annyian látták a videót, mint amennyi fel van tüntetve, biztos kevesebben, de nem is annyiszor látták!
  Mindkettő megfogalmazás helytelen.
  Természetes, hogy nem lehet pontosan meghatározni, hogy egy videót hányan láttak.

 2. RagacsNet

  A Google (Youtube) részéről is van némi szűrés, ráadásul az eredmények nem is feltétlen valós idejűek. Tehát később akár nőhet is az a szám.

 3. Lajos

  Van fent videó, ami csak egy hétig számlált és azóta sem mozdul sehova kb. 2 éve – nem hiszem el, hogy senki sem kattintott rá a népszerű videóra…

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.