Kreatív pillanatok – 2. rész

Kreativitás

A sorozat második részében újabb adag kreatív (audio)vizuális gyönyört szabadítok az elmétekre. Most főként remek formaterveket szeretnénk bemutatni, a webes okosságok mellet. Ahogy mondani szoktuk: Az ihlet mindig a legváratlanabb helyről érkezik.

A jól ismert National Geographic nagyszerű videója nem csak rendkívül hasznos figyelemfelkeltő, de egyben elgondolkodtató is. “Mi lesz ha a föld népessége továbbra is így gyarapszik?” A videót sikerült remekül megvágni, célratörő a háttérzene, tipográfiailag is rendkívül inspiratív az egész 3 perces videó.

Fugue Előnézet

Rendkívül hasznos kis ikoncsomag ami pontosan 3 000 darabból áll. Mindenre találhatunk benne kis ikont, amik elérhetőek 16×16 és 32×32 méretekben is. A legjobb az egészben, hogy a 60$ csomag abban az esetben is teljes egészében felhasználható, ha minden oldalon fel van tüntetve az eredeti alkotó neve, honlapja. Mi is előszeretettel használjuk a Find Icons weboldallal együtt.

Big Fat

A Google készítette Android operációs rendszer a legszélesebb körben elterjedt Mobile OS. Szinte már egybeforrt vele a QR kód olvasás, rengeteg alkalmazást ezzel a leggyorsabb telepíteni, de emellett persze sok másra is használható, hiszen bármilyen adatot tárolhatunk vele. Amikor az okostelefonok virágkoruk élik és az Android az első számú mobiltelefonos operációs rendszer okos és egyedi dolog QR kóddal ellátni a névjegykártyát. (Amivel esetleg még kedvezményeket is biztosíthatunk az ügyfelünknek.)

Csomópont

Nem is gondolnánk, mennyire sokat jelent, ha kapcsolatot teremtünk a verbális és vizuális érzékeléseink között. Ha ránézünk erre a képre, egy csomót látunk, azaz egy forgalmi csomópontot. Némi iróniát sejtet, ha belegondolunk, hogy az ilyen csomópontokon mennyi dugó szokott kialakulni.

The Pixel

Az előző cikkben ajánlották a The Pixel oldalát, amit be kell tennem ennek a cikknek a végére, hiszen valóban egy remek kivitelezéssel állunk szemben. Az ehhez hasonló oldalakkal a monotonitás szokott lenni a probléma, de itt pontosan olyan harmóniát állítottak fel az alkotók, amitől elég dinamikus és változatos marad az oldal.

Fókuszált hangszóró

A cikksorozat 1. részében szó volt egy üveg hangszóróról, ami 360%-os szórással is kiváló minőséget produkál, egy igazi különc. Most azonban itt van a Yanko Design által készített speciális hangszóró. Ez a hangszóró kizárólag abba az irányba ad hangot, amerre őt irányítják. Tehát csak az hallja, aki pontosan szemben áll vele. Ez sok esetben nagyon hasznos lenne, hiszen így maradéktalanul élvezhetnénk a zenét, míg a hangszóró szórási területén kívül esők semmit sem hallanának.

Memória kártya olvasó

A minap keresgéltem egy külső merevlemezt, és rátaláltam a tökéletes megoldásra. Az LG termékei között tízezer csokitallérért, remek designal körbefoglalt termékeket találtam. Most pedig itt ez a rendkívül okos kis hordozható kártyaolvasó. A Peng Qixuan által tervezett memória kártya olvasó amellett, hogy rendkívül tetszetős, használhatóságában még talán a nevesebb márkák termékeit is felülmúltja.

Tulipán fürdőkabin

Ha már formatervezés, meg kell említeni ezt a terméket is, ami egy zuhanyzókabin és egy fürdőkád keveréke. Annak ellenére, hogy főként webes témákkal foglalkozunk, fontos hogy egy ilyen ultra-modern design segítségével még tovább tágítsuk látókörünk. A jövőben elképzelhető, hogy zuhanyzás közben a televízit nézhetünk, vagy a kabin zártságának köszönhetően relaxáló zene mellet öblítsük le a fizikai és mentális mocskot testünkről.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.