DJ’s MP3 – egy kincsesláda zárul be [Frisstíve]

DJs MP3 - Bezárás

A 2007 óta működő nagyszerű zenegyűjtő oldal, a DJ’s MP3 bezárul. Teljes magyarázatot már a Facebook oldalán tették közzé, ahova folyamatosan érkeznek az együttérző hozzászólások. Az DJ’s MP3 oldalra látogatók már csupán egy fehér oldalt találnak 2 rövid sorral, ami magyarázatot ad az oldallal történtekre. A DJ’s MP3 nincs többé?

Elsőként a ProArt, szerzői jogvédő szervezet írt egy hosszú levelet a DJ’s MP3 oldal tárhely szolgáltatójának, hogy azonnal szüntesse be az oldalt, különben ejnye-bejnye. Egy nagyobb tárhely szolgáltató nem kockáztathat, nem kerülhette el a DJ’s MP3 eltávolítását.

Ezek után egy holland szerverre költözött az oldal. Sajnos, nem kellett sokáig várni, hogy a helyi jogvédő szervezet felfigyeljen a nagyszerű oldalra. (Vagy éppen magyar “barátjuk” hívta fel figyelmük rá?) A BREIN (angol nyelvű leírás) egy hosszas angol levélben regélt a felszólítás több tízezer okáról és a kiszabható büntetésről. (Amitől eltekint, ha önszántából beszünteti az illegális tartalmak linkelését az oldal)

Ezt követően nem maradt más választás, mint az oldal végleges beszüntetése. Egy újabb tárhely váltás nem oldana meg semmit, hiszen a Domain cím alapján könnyen kideríthető, hová is került az oldal. A “Jogvédő” szervezetek pedig minden országban ott vannak.

Más szemszögből…

Az oldal nem tartalmazott illegális anyagot, csupán azokra mutató linket. Ellenben sok másik nagy (magyar) oldallal, ahol az illegális anyagokat közvetlen a weboldalon tárolták. (Úgy gondolom a jogvédőnek a hivatalos fellépésen kívül bosszú állásiszándéka is volt, de erről senki sem akar nyilatkozni.)

A jogvédő szervezetek két oldalról is vitatottak. Az egyik oldal az, akiknek a jogait védik, a nagy szerzők/kiadók természetesen egy csettintésre ugraszthatják a szervezeteket, míg a kisebb előadók/kiadók szava jóformán semmit sem ér. A kiadók állítása szerint az illegális letöltések hatalmas anyagi veszteséget okoznak, de a valóság az, hogy a szerzők az illegális zeneletöltésnek még több bevételt generálnak a zenészeknek.

A másik oldalon az illegális tartalomszolgáltató oldalak állnak. Ugyan ez a helyzet, a nagyobbak “lefizetik” a jogvédőket, míg a kisebbek alaposan pórul járnak. A pénz beszél, ahogy ezt a DJ’s MP3 hivatalos közleményében is olvashattuk.

Reméljük, az oldal hamarosan újjászületik, és nem kell sokáig nélkülöznünk 🙂

Frissítés

1. Nap DJ’s MP3 nélkül: Kezdenek az elvonás tünetei mutatkozni több notórius zenehallgatónál. Sokan zenét és a tettesek felelősségre vonását akarják. Mi is közéjük tartozunk. Meggyilkoltak egy ártatlan oldalt.

Néhány kép, emlékbe.

silverboy írása –

Ennek a szerzőnek még nincs bemutatkozása.

 • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 126 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

 1. zjeh

  ingyenes tárhely megoldja a dolgot. annyi különbség hogy nincs nagy tárhelyed és .hu domain vagy .com, de nem szólhatnak bele a jogvédő szervezetek…

 2. carlos21

  Mikor olvastam hogy vége az oldalnak az hihetetlen volt számomra:((Én is mindennap látogattam,még egy ilyen oldal nincs és ha nem fog újra indulni akkor nem is lesz!sajnos ez a mi országunk ami jó azt tönkre kell tenni a jogvédők elmehetnek a…. mert az internetes fórumok,oldalak nem tönkre teszik a zenét hanem életben tartják!meg ha az illegális letöltés annyira kivenné a pénzt a zene világából akkor miért van ennyi előadó és új zene!DjsMp3 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. hooligans93

  Nagyon nagyon kár :'(:'( A legjobb volt:)

 4. Zolee

  NAON KIRÁLY AZ OLDAL MÜKÖDJÖN TOVÁÁÁBBB!

 5. Gabesz

  Jó lenne ha ismét működne,mert mióta megszünt nincs zeném!!! Más zenés oldal nem jó és nem is kell!!! Itt mindig friss zenék voltak,és minden órában szinte fent voltam…

 6. buzsolti

  HALI
  TALÁLTAM 1 másik oldalt.WWW.xyz.com. admin – kérlek ne reklámozz szenny oldalakat

  Hasonló ehez az oldalhoz.
  De várom hogy ez az oldal is el induljon.

  üdv mindenkinek.

 7. rogoredo

  Sajnálom nagyon Én is. Nem igazán tudok mást mondani, mint a többiek: A LEGJOBB VOLT !

 8. Vecseri Mária

  Sajnálom fiúk,mert innen sok jó zenét vittem el…Már mindenért pénzt pént és mégtöbb pénzt akarnak.Ti jól akartátok kiszolgálni az oldalatokra látogatókat,és túlléptetek 1 határt-gondolom.Nektek a zene az életetek,úgyis kitaláltok valamit.Ott vagytok a linkjeim között,és nem is töröllek benneteket.Minden Rossznak vége egyszer…Scarlett O’hara mondta az Elfújta a szélben:holnap új nap jön,új reményekkel.Ölellek benneteket.

 9. buzsolti

  HALI Admin.

  Bocsánat hogy közre adtam az oldalt
  utólag gondoltam már hogy nem kellett volna.

  buzsolti

 10. spot21

  Nagyon jó oldal volt, remélem újraindul! Hajrá Silverboy!

 11. Gencsi

  Nagyon sajnálom, hogy beszüntették az oldalt. A legjobb legfrissebb zenéket találhattuk mg nálatok, a legkiválóbb remixekben. :(:(:(

 12. BoObika

  :@ ez nagyon gáz hogy bezárt az oldal:@:@:@
  :S nagyon jó volt hogy volt ez az oldal minden nap használtam királyak voltak a zenék !!!!!!
  Am miért zárt be?
  :S

 13. BoObika

  Szeretném ha az oldal újraindulna a linketek még mindig megvan és NEM FOGOM KITÖRÖLNI SOHA SOHA SOHA SOHA!!!!!
  Olyan király mixeket találtam az oldalon mint állat 😀
  ha újra indul az oldal az egy megváltás lessz!!!!!!!!!!!!!
  Mégegyszer sajnálom hogy bezárt de ha újraindul az elsők között leszek aki meglátogatja azt garantálom 🙂

 14. Különvélemény

  Őszintén megmondva két oldala van a dolognak.
  Egyrészt a zene mindenkié, ezért nem kellen korlátozni ezeket az oldalakat.
  Másrészt viszont a dj-szövetség által oly sokat reklámozott “olcsójánosok” mekkája volt. Tizenéves gyerekek Bárány Attilának képzelték magukat az oldal zenei anyagának tulajdonában.
  Egy dj-nek viszont nem az a feladata, hogy egy No1. lemezlovast klónozzon, hanem hogy saját stílust, hangzásvilágot tudjon teremteni. Nem beszélve a tiszteletről, amelyet a kollegák felé kellene mutatnia.
  Annyiból sajnálom, hogy nagy ügyes emberek munkája veszett kárba az oldal bezárásával, de talán így legalább az “olcsójános- Bárány Attila klónok” is megemelik a hátsójukat és mennek egy kicsit a zenék, illetve a stílusuk után.

 15. silverboy

  Azért valamit tisztázni kéne ezekkel a “klónokkal” kapcsolatosan.Attól,hogy az oldalon sok ilyen emberke megfordult,ahhoz nekünk semmi közünk.Inkább a magyar zenei életben kellene keresni ennek a problémának a megoldását,lehet,hogy most örülnek(mert örülnek,ha jól vagyok informálva),de mióta bezártam legjobb tudomásom szerint indult vagy 5-6 hasonló oldal.Szóval nemtudom tényleg,hogy ezzel mit oldottak meg.Minden esetre sztem attól,hogy még ez megtörtént nem lesz egyik dj-nek se több munkája mint azelött,inkább a diszkó tulajoknak kellene változtatni a mentalitásán,dehát persze nem lehet senkinek sem belenyúlni a zsebébe….

 16. Lindababa

  Silverboy tudnál egy-két linket mondani az indultak közül? Előre is köszi és remélem sikerül újraindulni:)

 17. Depho

  Az én véleményem megy sok okos ember véleménye az hogy ez egy forum oldal volt és lesz is legyen is mert forum oldalhoz nincs senkinek semmi joga ahhoz hogy tönkre tegyen ha valakit zavar az hogy van fent olyan tartalom ami nem oda való akkor nézze meg mi az és hogy hova visz tovább a dolgokat mert maga az oldal nem tartalmazott semmi olyat hogy leálljon!!!1001 oldal működik még mindig probléma nélkül!!!Magyarul bátran induljon újra és fojtassa munkáját az oldal.

 18. feca

  Nagyon sajnálom nagyon profi volt az oldal remélem nem kell nélkülöznünk sokáig sok szerencsét az újrakezdéshez…

 19. Dj Hentes

  Nagyon sajnálom h bezárult ez a weboldal…nagyon szerettem és egy csomóó jóó zene volt fent mindig…:S remélem elsz valami új ilyen weboldal…(Y)

 20. Péter

  én örülök,hogy megszünt.
  kitiltotattok onnan egy üzofalas reklámért egyetlen egy darabért és hiába irtam silverboynak nem válaszolt, semmi
  amugy jó oldal volt:D

 21. Gyuree

  A majomparádé újra indította magát org-os címen szerintem érdemes lenne ezen gondolkodni 😛 Mert ez az oldal enyhén szólva is a legjobb zene szedegetős oldal volt, a bulik mindig itt kezdődtek hiszen, kellet a cd kocsiba hogy az alap hangulat meglegyen :S:)

 22. BoObika

  Figyu Sylverboy ki záratta be az oldaladat????

  LEhet tudok segíteni!!!!!!!! 😀

 23. lakatos zsolt

  dj.zsolt hát jovolna haujra müködne az oldal

 24. lakatos zsolt

  Péternek anak akárörvendönek üzenem hogy neörüld másbaját mertmikor mégélt az oldal akormeg nemgyözted letölteni ajobnájob zenéket 1 nap anyit töltötélhogy becsipásodot aszemed amonitor elöt tudod mikelneked tologatos csatogolepke

 25. 1Dj

  Bocsánatot kérek, de hadd kérdezzem már meg, hogy itt hányan töltöttek a Beatportról IS? Hányan töltöttek fel minősíthetetlen sufni remixet? Hányan vásároltak lemezboltban cd-t, vagy bakelitet? Hányan “kurvították” el a dj szakmát? Hányan álltak be faszagyerekként dj pultba illegálban töltött zenékkel, 5000 forintért, vagy fél üveg whiskyért zenélni? Hányan töltöttek le fizetős oldalról úgy, hogy 5 perc múlva ide feltöltötték, mert ők a Janik (ugye “premiermusic”) Hányan fizettek az innen töltögetők közül átalányt a MAHASZ-nak? Hányan gondoltak bele abba, hogy ezért nincs normális zene és azárt van annyi hulladék, mert az előadók basznak zenét csinálni a letöltögetések miatt? Hányan gondoltak bele abba, hogy azért járnak nagy nevek horror összegekért fellépni, mert a kiesett hasznot így próbálják behozni? Egyet értek az előttem pár sorral fentebb nyilatkozóval. Jó oldal volt, de rezgett a léc nagyon srácok. Aki komolyan gondolja a zenélést töltsön a beatportról (max 300ft), vegyen cd-t, bakelitet (igen, 2000-3000 ft/zene) vagy figyelje a tracklistákat és szedje le a 4sharedről. A faszom kivan az olyan nyivákoló idiótákkal, akiknek a Jézuska hozott két Pio 100-ast oszt máris vinnyognak, hogy nincs hol zenélni, pedig tele vannak új zenékkel. Annak meg egyenesen a képébe tudok mászni, aki azzal henceg, hogy neki már megvan, sőt már játssza is az 5000 ft-os discojában azt a zenét, amit még most renderelt össze a producer 10 perce, és rákérdez vigyorogva, hogy neked még nincs meg? Nincs bazdmeg, mert én veszem a zenét. Szal’ tényleg jó volt ez az oldal, nem tagadom én is töltöttem innen, de a jogdíj befizetésem még mindíg rendben volt. Tessék megnézni, hogy 10 éve mennyi dj volt, meg most mennyi van. Csütörtökönként 20 méteres sorok álltak a Dj Service előtt bakelitekért. Na akkor még nézték valamibe a szakmát és tanították is. Üdv.: Egy Dj.

 26. lakatos zsolt

  dj zsolt egyet értek az elötemlévö név telen dj vel mégmások komojan veték aszakmát dj vizsga mega minden mahaszos ado kiskomojtalan gyerekek pedig járták a szorakozo heyeket hogyök önkéntesen és bérmentve meg csinálják abulit söthakel még fizetnekis atulajnak hogy löklehesenek apulba mit lemez lovas . hátigen hazaviszunk apucinak egy ötöst a sulibol ésmegvan a keveröpult .deazoldal mikormég müködöt éslehetöség voltráhogy támogasuk kisöszegel ugymond pénzel akormegmár hirtelen senki nem volt dj

 27. lakatos zsolt

  dj zsolt üzenem azoknak az ingyen élöknek hogy azal büszklkedjenek amié öktolgoztakmeg engem nemtámogatotsenki pnzileg 2 kezem munkája fekszikbene és énere büszke vagyok deazoknak üzenem akiknek megveszi anyuci és apuci a motyot hogy nekem nemkel papucsként visel kednem othon és nemkel 32 szer fel porszivoznom aházat azé hogy elér jem avágyaimat

 28. robi88

  Most nem tudom mit pattogtok itt, nem csak azért tölt valaki zenét, hogy dj-skedjen legyen. Én pl. otthon és buliba menet hallgatom. Most hogy bezárt ez az oldal találtam 5 hasonló oldalt, de egyik se volt olyan jó mint ez. Ezen jó minőségű és csak a jobbak voltak, úgyhogy remélem mihamarabb újraindul az oldal. mikor tervezitek az új oldal indulását?

 29. lakatos zsolt

  Robikám haneked enyi gondodvan hogylegyen mithalgatni atrabantodba akor ajálom neked atrabant baszálni élvezet cimü dalt ja és ne hajszold atévé hang szorokat mert azok könyen tönkremenek üzeni molnár miklos

 30. lakatos zsolt

  dejovolna söt örülnék ha ujraindulna az oldal

 31. lakatos zsolt

  üzenem én és az öcsém mindenkinek hogy miotamegszünt az oldal azota meleg a fagylalt és acsokoládé azis csak a tescos hogy hogy mindenki most nyajon miglehet és meleg

 32. Depho

  Nah most hozzászólnák ennek az 1dj nevű valakinek a beírásához!!1. én töltöttem beatportról
  2. én jóba vagyok nem egy kiadóssal
  3. fizettem átlagot hogy játszhassam az itt töltött zenéket….. nem kevés összegekről van szó
  4. baszhatod a beatport-ott mikor itt voltak fenn azok amiket az emberek már szeretnek én esznek nem kell külön a szájukba rágni
  5. ki a f.szom vagy te azé legalább a neved adnád ahhoz amit írsz
  innen kezdve nincs miről beszélni

 33. 1Dj

  Igazad van a “Depho” névről máris tudja mindenki, hogy Te ki vagy, úgyhogy hagyjuk ezt a témát, nem az iskolában vagyunk, mellesleg a fórum lényege, hogy bárki véleményt nyilváníthat neki tetsző néven. Aki fikáskodásra használja megértem, hogy idegesít, de én véleményt nyilvánítottam, úgyhogy ennyi. Ha töltesz a Beatportról nem értem mit vered magad, akinek nem inge, nem veszi magára. “Emberek már szeretnek?” Mit bazdmeg? Azt a sok ganajt, amit egyesek Mash up-nak mernek nevezni? Ha tetszik egy zene úgyis letudod szedni a 4sharedről, mint írtam. Azokat úgyse zárják be, mert fizetnek, mint a katonatiszt. Szerintem itt az csapta ki a biztosítékot valahol, hogy oldalfenntartásra pénzt kértek a userektől.

 34. RagacsNet

  Azért nem mondanám hogy egy CD pl ér 160 fortintot… abból kb a matricát fizeted, nem is a CD-t…

 35. robi88

  Mikor indul újra az oldal? Már nagyon hiányoznak a jó zenék, azóta nem sok zenét töltöttem.

 36. silverboy

  Kedves 1Dj,elég nagy tévedésbe estél.Elöször is,nekem nem az volt a célom az oldal indításakor,hogy dj-ket “neveljek”.Az,hogy ez van az országban erről én nem tehetek.Másodsorban abban is tévedsz,hogy azért figyeltek fel ránk mert pénzt kértünk az üzemeltetésért,egész más dolgokról volt itt szó,egyetlen egy személy hibás mindezért,nem szeretném megnevezni ezt a személyt de egy annyit elárulok,hogy az utóbbi időbe elég sokat szerepelt az online médiában,aztán lehet találgatni,hogy kiről van szó.

 37. 1Dj

  Rendben én értelek, de azt azért ugye tudod/tudtad, hogy illegális volt az üzemeltetés. Tök mindegy, hogy egy más oldalra mutató linket tettél fel, már ez is bűncselekmény. Lehet nyakat behúzva csinálni valamit, de azzal számolni kell, hogy előbb-utóbb bukta van. Tényleg sajnálom én is, hogy bezárt az oldal, hisz, mint írtam töltöttem én is róla, de fizettem is, mint annak rendje-módja. Sajnos tény, hogy sok magát dj-nek nevező ember élt ebből az oldalból, akiknek most csecs van, de nem sokáig, hiszen gondolom máris találtak egyoldalt ahonnan újra tudnak tölteni. A letöltéssel még nincs is akkora nagy gond, ellenben a sok szemét feltöltésével már annál inkább. Javasolnám a házi “mestereknek” ha már neki állnak zenét remixelni, vagy “neagyisten” készíteni, előbb olvassanak egy kis zeneelméletet, pl. a disszonancia a harmónia, vagy az ütemszámok témakörében. És a másik oldalról. Értem én, hogy átalányt kell fizetni, de mire? Jó, hogy azt mondja a Jeszenszky, hogy ha átalány van fizetve annyi zenét írsz ki amennyit akarsz. Akkor legyen legális letöltő oldal regisztrált djknek INGYEN! A fizetős oldalról való töltés egy átalányt fizetőnek olyan, mintha kétszer fizetne a pénztárnál. Sok itt a joghézag.

 38. jansz

  szevasztok! Nagyon sajnálom ezt az oldalt mert nagyon király volt és nagyon de nagyon szeretném ha újra lehetne indítani.a sok balfasz akik a jó dolgok ellenségei azok kapják be. ha tudjátok nyissátok újra más néven az nagyon faja lenne!!!
  U.i: ne törjetek le indujjon újra !!!!!!!
  Csaó mindenkinek.

 39. Dj Muszta

  1Dj-nek egyetértek azzal a kijelentésével hogy :
  ” Akkor legyen legális letöltő oldal regisztrált djknek INGYEN! A fizetős oldalról való töltés egy átalányt fizetőnek olyan, mintha kétszer fizetne a pénztárnál. ”
  Erről a youtube-on van is videó, csak a srácot aki csinálta, dilisnek tartják, ezt írták róla a djfelvilágosítás.hu-n: ” Ez az őrült ember tehát teljesen összefüggéstelen dolgokat zagyvált össze, a fejében egy egyre bővülő összeesküvés-elméletet összeállítva, s sajnálatos módon amúgy is hibbant elméje még inkább belezavarodott mindebbe ” … háát nem tom, szerintem nem mond hülyeségeket.
  Itt megnézhetitek a videót: http://www.youtube.com/watch?v=xFB7k-Q7Btw

 40. Dj Muszta

  Egyébként én is nagyon sajnálom hogy megszűnt az oldal. Igazán kitűnő volt:)

 41. Anonymus

  Az igaz hogy bezárult de csüggedni nem kell, ugyanis ha ellátogattok ide: http://musicwarriors.net ugyanúgy rengeteg zenét találhattok, nagyon jó kis társasággal, én eddig csak dicsérni tudom őket! ha mást nem legalább nézzetek be a fórumra.

 42. Tímea

  Én is nagyon sajnálom, hogy megszűnt ezt az oldal.:(

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.