DJ’s MP3 – egy kincsesláda zárul be [Frisstíve]

DJs MP3 - Bezárás

A 2007 óta működő nagyszerű zenegyűjtő oldal, a DJ’s MP3 bezárul. Teljes magyarázatot már a Facebook oldalán tették közzé, ahova folyamatosan érkeznek az együttérző hozzászólások. Az DJ’s MP3 oldalra látogatók már csupán egy fehér oldalt találnak 2 rövid sorral, ami magyarázatot ad az oldallal történtekre. A DJ’s MP3 nincs többé?

Elsőként a ProArt, szerzői jogvédő szervezet írt egy hosszú levelet a DJ’s MP3 oldal tárhely szolgáltatójának, hogy azonnal szüntesse be az oldalt, különben ejnye-bejnye. Egy nagyobb tárhely szolgáltató nem kockáztathat, nem kerülhette el a DJ’s MP3 eltávolítását.

Ezek után egy holland szerverre költözött az oldal. Sajnos, nem kellett sokáig várni, hogy a helyi jogvédő szervezet felfigyeljen a nagyszerű oldalra. (Vagy éppen magyar “barátjuk” hívta fel figyelmük rá?) A BREIN (angol nyelvű leírás) egy hosszas angol levélben regélt a felszólítás több tízezer okáról és a kiszabható büntetésről. (Amitől eltekint, ha önszántából beszünteti az illegális tartalmak linkelését az oldal)

Ezt követően nem maradt más választás, mint az oldal végleges beszüntetése. Egy újabb tárhely váltás nem oldana meg semmit, hiszen a Domain cím alapján könnyen kideríthető, hová is került az oldal. A “Jogvédő” szervezetek pedig minden országban ott vannak.

Más szemszögből…

Az oldal nem tartalmazott illegális anyagot, csupán azokra mutató linket. Ellenben sok másik nagy (magyar) oldallal, ahol az illegális anyagokat közvetlen a weboldalon tárolták. (Úgy gondolom a jogvédőnek a hivatalos fellépésen kívül bosszú állásiszándéka is volt, de erről senki sem akar nyilatkozni.)

A jogvédő szervezetek két oldalról is vitatottak. Az egyik oldal az, akiknek a jogait védik, a nagy szerzők/kiadók természetesen egy csettintésre ugraszthatják a szervezeteket, míg a kisebb előadók/kiadók szava jóformán semmit sem ér. A kiadók állítása szerint az illegális letöltések hatalmas anyagi veszteséget okoznak, de a valóság az, hogy a szerzők az illegális zeneletöltésnek még több bevételt generálnak a zenészeknek.

A másik oldalon az illegális tartalomszolgáltató oldalak állnak. Ugyan ez a helyzet, a nagyobbak “lefizetik” a jogvédőket, míg a kisebbek alaposan pórul járnak. A pénz beszél, ahogy ezt a DJ’s MP3 hivatalos közleményében is olvashattuk.

Reméljük, az oldal hamarosan újjászületik, és nem kell sokáig nélkülöznünk 🙂

Frissítés

1. Nap DJ’s MP3 nélkül: Kezdenek az elvonás tünetei mutatkozni több notórius zenehallgatónál. Sokan zenét és a tettesek felelősségre vonását akarják. Mi is közéjük tartozunk. Meggyilkoltak egy ártatlan oldalt.

Néhány kép, emlékbe.

silverboy írása –

Ennek a szerzőnek még nincs bemutatkozása.

 • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 126 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

 1. Pajchee

  nemtudom miért kell az ilyen jó oldalakat baszogatni… csak terjesztette a jó zenéket és összehozta azokat az embereket akik szeretik a józenét jó minőségben… ez az oldal arról szólt h a különböző stílusú zenekedvelő emberek megtudták egymással osztani különböző zenearchívumukat… ez most nincs most micsináljak…

 2. DJBBOXHUNSDERECORDS

  Bármit felmerek tenni, hogy ez is az a tetves MAHASZ és Jeszenszky műve.
  Elegem van több bulimon is ők vágták tönkre a dolgokat…
  Pedig engedélyem is van mindenre.

 3. Dj saca

  miért kelet be zárni ezt a fasza oldalt most nem lehetesz sehonan jó zenéket tölteni..

 4. Lindababa

  Dj Saca adom a véleményed….Ha hallotok valami újról légyszi irjátok ide ki..:)

 5. Depho

  “1Dj” én se fenyegetőzni akartam csak úgy kijött….bocs ha sértőleg hatott!Egyébként ha esetleg érdekel agu.13-én a beatport-on néz rá erre Twisted Beats – Depho – Symphonie of destroy és lehet ismert lesz a nevem mindjárt
  ajálom mindenkinek!!!!!!!

 6. deejay track

  szerény véleményem szerint ha valaki a beatPorton vásárol felvételeket akkor minek fizesse be a 112.500 hufos jogdíjat a a MAHASZ felé!

  ez az oldal pont azért volt jó mert többnyire mindent hamar meg lehetett szerezni…
  én pl a bakelites djket tisztelem de sajnos nagyon nehéz ma már időben jó lemezeket szerezni:(
  így rá vagyunk kényszerülve a letöltésre (na meg az ára sem olcsó a lemezeknek)
  viszont ha a tisztelt hallgató közönséget nézzük akkor senki sem fog befizetni semmijen jogdijat na meg nem is fog beatporton vásárolni ha van olyan oldal ahonnan ingyen leszedi az adott felvételt…
  mind 2 fél megérthető!
  de tényleg szemét dolog volt tönkre tenni ezt az oldalt…
  remélem lesz megoldás az újrakezdéshez…

 7. naaa

  Lindababa és Pajchee

  van oldal ott az email írjatok

 8. naaa

  am meg jogdíj vagyél a MAHASZ NÁL CD T és kapsz matricát
  2ezer ft ért és van audió cd d

 9. Depho

  kezdjük az elején mekkora választásod van lemezen mekkora beatporton…..?+nagyon fasza hogy teneked a MAHASZ-nál van jogdijad mer ezzel csak azt éred el hogy faszán van matricám és ennyi még egy pici és azért jobban fognak büntetni mintha nem lenne matricád.

 10. Dj Kupidó

  Ez egy nagyon jó olodal volt!!!!!
  Nagyon sok jó zenét találtam minden zene stílusban magam is dj vagyok és nagyon jol jött ez az oldal!!

 11. naaa

  közöm nincs a MAHASZ hoz csak tom hogy van matrica semmit nem fizetek

 12. Kilik

  Tudom ajánlani mindenki figyelmébe ezt az oldalt!!!

  http://www.mrtzcmp3.net

  kicsit szét kell nézni hogy indul a letöltés,de ha én rájöttem akkor sztem másnak sem lesz nagy probléma!!!
  jó sok zene van és ha párhuzamosan használod a beatport-tal
  meglepően friss dolgokat találsz majd..
  Aztán remélem olyan is olvassa ezt aki majd elintézi hogy onnan se lehessen leszedni semmit

 13. T4EVREFRENC

  BASSZASSA MEG MAGÁT A SOK FASZFEJ GECI, HOGY NEMTUD MIMÁST, MINT MÁSSAL FOGLALKOZNI MINT AZ ILYEN OLDALAKKAL.. AHOL + PRÓBÁL NAGYON SOK EMBER ÉRVÉNYESÜLNI… A ZENE VILÁGÁBA!!!!

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.