Tárhelyteszt – Eredmények

Tárhelyteszt - Eredmények

Már felkonferáltuk a tárhelyteszt okait és szempontjait egy korábbi bejegyzésben. Most eljött az ideje, hogy az adatok feldolgozását követően közzétegyük a táblázatot és az értékeléseinket a szolgáltatókról. Volt olyan tér ahol negatív és olyan is ahol pedig pozitív csalódás ért minket.

14 levelet küldtünk el, amiből 9-re érkezett válasz, 2 szolgáltató (xhu.hu, Fiberhost.hu) esetében pedig Skype-on értük el az ügyfélszolgálatot. Összesen tehát 16 tárhelyet vizsgáltunk meg. Aki hiányolna egy tárhelyszolgáltatót, az írjon kommentbe, ha elég összegyűlik, csináunk egy második menetet is. Itt is van a végeredmény táblázata:

Tárhelyteszt - Összegző Táblázat

Az árarány a tárhelyek mérete és az áraik közti arány. Azaz, ha egy 10 megás csomag annyiba kerül, mint más helyen egy 1 gigás csomag akkor az árarány romlik. Minél kisebb az árarány, annál jobb, minél nagyobb annál rosszabb.

Tárhelyek

Pontkom studio (xhu.hu)

A kezdőlapon rögtön elénk kerül a temérdek ajánlat, de fura mód új vásárlóként nem találtuk meg az e-mail címüket, ezért inkább a Skype elérhetőséget választottuk. Gyorsan megkaptuk a kérdéseinkre a választ, tényleg semmi probléma nem volt velük.

A tárhelyek mérete itt hihetetlen dinamikus, rengeteg méretben kapható.

Mobicom (mobicom.hu)

Első ránézésre sok csomagjuk van, de alaposabban megnézve csupán minden konstrukcióból van egy statikus (PHP és MySQL nélkül) változat a dinamikus mellett. A legnagyobb tárhelyük 15GB, ami magyar viszonylatban eléggé jó, ráadásul a tárhely maga sem túl drága. A tárhely árai ÁFA nélkül és Bruttó árban is fel vannak tüntetve, nem szórakoznak a vásárlókkal.

A lap alján több e-mail cím is van, a különböző típusú levelekhez. Miután elküldtük a levelet, gyorsan és készségesen válaszoltak.

A szolgáltatásban az automatikus adatmentés 2 különböző szerverre történik, a még nagyobb biztonság érdekében. A biztonság megjelenik a CGI támogatottságban is, hiszen alapból ez is ki van kapcsolva, de kérésre ezt is aktiválják.

Webs (webs.hu)

Huhh, a tárhely méretek hihetetlen kicsik, máshol jobb esetben 1 GB a kezdő csomag, de itt a legnagyobb csomag 1 GB. A legkisebb csomag 10 MB, ami méretének ellenére több mint ezer forintba kerül. A legnagyobb csomagért is csillagászati árat kérnek annak ellenére, hogy csupán 1GB-ot kapunk.

A lap alján pedig további érdekesség a horribilis ár mellett, pedig Uniós és Állami támogatásokról is szó esik, ezek szerint ők még az államtól is kapják a pénzt… ez azért elgondolkodtató.

A tárhely egyébként a GameKapocs oldalnak szolgáltat tárhelyet. Gondolom ők nem a legnagyobb 1GB csomagot választották 😀

Minden esetre a levelünkre hamar válaszoltak.

ATW (atw.hu)

Mindenki jól ismeri ezt a szolgáltatót, rengeteg ingyenes portál az ATW ingyenes szolgáltatását választott. Az ingyenes szolgáltatás mellett jó, ha tudunk a fizetős változatról.

Nem tudom mennyire sok a különbség a fizetős és az ingyenes tárhelyük között, de ami biztos, a levelünkre ők is hamar válaszoltak. A válaszlevél rengeteg kertelést tartalmazott, néhány témában pedig próbálták kerülni a konkrétumokat is. A kis oldalak számára a külföldi sebességet garantálják, de nem tudtuk meg, hogy pontosan mennyi is ez a garantált sebesség. Ami az adatmentést illeti, nincsenek ilyen irányú törekvéseik, mert ők garantálják, hogy az adataink biztonságban vannak.

A csomagoknál is figyelni kell, mert van hűségnyilatkozat is és sok kis dolognak plusz költsége van. Ha új e-mail címet vagy plusz 500 MB tárhelyet szeretnénk, azért rendesen fizetni kell.

Tárhely.eu (tarhely.eu)

Nagyon szimpatikus szolgáltatás, olcsó és nagy tárhelyeket adnak, emellett pedig egy különleges ajándékuk is van minden előfizetőnek. Aki megrendel egy csomagot, kap egy AdWords kupont. Egyedül az zavar ebben az oldalban, hogy ráférne egy kis szépségápolás.

Ők is szépen válaszoltak a levelünkre, amiből kiderült, hogy arányaiban egész jó a külföldi sávszélességük.

Deninet (deninet.hu)

A szolgáltatástól drága, az adminisztrációs felülete pedig PhpMyAdmin-ra és egy Webes levelezőkliensre korlátozódik. A belföldi és külföldi sebesség számomra gyanús, de ezt nem tudtuk letesztelni. Ők is gyorsan válaszoltak levelünkre.

MediaCenter (mediacenter.hu)

Jó látni, hogy az ÁFA nélküli árak mellett kint vannak a Bruttó árak is. A szerverek egyébként az ügyfélszolgálat szerint nagyon dinamikusak, a nekünk legmegfelelőbbet állítják be. Az adminisztráció pedig ügyfélkapun keresztül történik.

DataGlobe (dataglobe.eu)

Pofás kis kezdőoldal, egyedi adminisztrációs felület (D.U.D.A.) és persze a csalogató ÁFA nélküli árak. Az ügyfélszolgálat első fele gyors, aztán fény derül a turpisságukra, mert rögtön terelik az e-mailt egy technikai vezetőhöz. Számomra felfoghatatlan, hogy néhány alapvető kérdésre miért nem képesek azonnal választ adni az ügyfélszolgálaton, helyette várhatunk egy napot amíg a kérdésünk táncot lejt a DataGlobe körül.

Ezen kívül erről a szolgáltatóról sok rosszat olvasni a világhálón.

WebIdea.hu (webidea.hu)

Kellemes kezdőoldal, széles körben elérhető Support csapat (MSN, Skype, Mail), bruttó árak. Gyorsan reagálnak mindennemű kérésre. Ár-tárhely tekintetében nem a legjobb, de megbízható. Az adminisztrációs felülete vezerlopult.hu hasonlóan a Mobicom tárhelyhez.

FiberHost (fiberhost.hu)

Népszerű szolgáltató, a kezdőlapon nagy piros négyzet figyelmeztet minket, nem ez lesz a legolcsóbb tárhely, amit a piacon kaphatunk. Ennek ellenére nem is egy drága tárhely. 4 csomagot kínálnak, plusz egyet, ami a 4. csomag korlátlan tárhelyes változata.

Az ügyfélszolgálat fürge, de az adatmentés sajnos nem automatikus. Viszont, bármikor készíthetünk (kivéve csúcsforgalom) teljes mentést a tárhelyünkről.

Archi-Host (archi-host.hu)

Személyes tapasztalatim alapján ez egy megbízható szolgáltató, segítőkész és hozzáértő rendszergazdájuk van, mindig gyorsan válaszolnak a levelekre és gyorsan megoldják a fellépő problémákat. Ami a legnagyobb pozitívum, hogy erős szerverekkel rendelkeznek, éppen ezért az php oldalak hihetetlen gyorsan elkészülnek, ráadásul a sávszélességük is kellően magas. Persze, mint mindenkinek, nekik is van gyengéjük, ez pedig az, hogy nincs adminisztrációs felület.

A keserű valóság

A maradék 5 tárhely, aki nem is válaszolt kérdésünkre, lehet, hogy más ügyfelekkel is így bánik. Ha a kis tesztünk számait nézzük, kiderül, hogy 30% nem is válaszol. Akik nem válaszoltak nekünk: Argonet.hu, Externet.hu, HostMax.hu, Extra.hu, Dox.hu

Adtunk minden szolgáltatónak 5 napot, ennyi jött össze. A helyezések első felét az határozta meg, hogy ki mekkora tárhelyet mennyiért ad, a WebIdea sajnos hátrébb szorult, mert a legnagyobb tárhelye 5 GB, míg a magyar piacon találni ennél nagyobbat és olcsóbbat.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

 • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 3 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

 1. Krisz

  Sziasztok!

  Elin.hu -t ajánlanám tesztelésre, mert nagyon jókat hallottam róluk és szuper jók az áraik is!

  Üdv.

 2. Padana

  Sziasztok!
  Én a gyümölcstárhely.hu-t használom, több weboldal esetén, és nagyon elégedett vagyok velük.
  Üdv!

 3. Istvan

  mediacenter nem elérhető.

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.