Kreatív Pillanatok N°12

Kreatív Ötletek

Az esztétika szerelmeseinek szeretnénk újabb epizóddal kedveskedni, amiben összegyűjtöttünk 8 remekül megtervezett weboldalt. A válogatásnál figyelembe vettük a színválasztást, elrendezést, tipográfiát, felhasználó élményt és mindezek összhatását is. A parallaxis görgetés szerelmeseinek különösen izgalmas lesz az oldal, különösképp a Bond autókról (a hatodik) szóló.

#1 Theory

Remek színharmónia, ízléses grunge mintázatok és a navigálás is kifejezetten kellemes (azt leszámítva, hogy a navigációs menüre kattintva hosszú időre elvesztjük a kontrollt az oldal felett).

#1 Theory

#2 Like there is no tomorrow

Kiváló parallaxis görgetésre építő oldal, viszont ami igazán különlegesség teszi a rengeteg lekerekített forma és a “tükröződés” effektre való fókuszálás.

#2 Like there is no tomorrow

#3 Bang & Olufsen

Remek üzleti oldal ahol az elegancia és a funkcionalitás kéz a kézben jár. Aki esetleg még nem ismerné a B&O márkát, annak röviden: Egy 1925-ben alapított dán cégről van szó, kiváló hangtechnikai eszközöket gyártanak. Érdemes végignézni a termékkínálatot is, mert nagyon izgalmas megjelenésű termékeket forgalmaznak.

#3 Bang & Olufsen

#4 Cadillac Acts vs The World

Egyszerűen lenyűgöző a háttérben forgó, a mögötte húzódó technológia azért igazán érdekes, mer az egész föld egy egyszerű JPG fájlból és egy kis Javascriptből áll, ami egy canvas objektumra rajzolódik ki.

#4 Cadillac Acts vs The World

#5 Paris 3D

A parallaxis görgetés érdekes értelmezésben lett beültetve ebbe az oldalba, sajnos amiatt tűnhet szaggatottnak a képsor amit látunk, hiszen minden képkockát külön fájlként kell betöltenünk (leszámítva a feliratokat).

#5 Paris 3D

#6 Bond Cars

Még Bond rajongónak sem kell lenni, elég ha az ember kedveli a rég és közelmúlt autóit, garantáltan élmény lesz számára végiggörgetni ezen az oldalon. Több szót nem is pazarolnék rá, érdemes megnézni.

#6 Bond Cars

#7 DuoTones

Kellemes színválasztás, érzéki gunge minták,a navigációért pedig külön pacsit érdemelne a készítő. Elmosolyodtam rajta mikor “állomást” váltottam.

#7 DuoTones

#8 Waller Creek – Final Four

Bár a kék a nyugalom színe, izgatott lettem mikor megláttam ezt a remekbe szabott weboldalt, amit kissé beárnyékol hogy az alap oldala ennek a címnek meglehetősen szegényes.

#8 Waller Creek - Final Four

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.