A Street View művészi képei

Street View

Ha nem szeretnénk jelentős energiát és pénzt fektetni világutazásunkba, választhatjuk a Google Térkép nyújtotta lehetőségetek is. Fényképei alapján azt hihetnénk, hogy Aaron Hobson két lábával és egy fényképezőgépével járta be a világot, ám valójában csak ő is a Google ingyenes megoldását választotta. A Street View képekein eszközölve kis módosításokkal profi képekre tehetünk szert a világ bármely pontjáról, anélkül hogy csak a konyháig is elmennénk.

Fokváros, Dél Afrika

A képre akár egy újság hasábjain is helyet kaphatna, hiszen teljesen profinak tűnik. Igen, ám ha a bal oldali hölgy arcára próbálunk pillantani, valami nincs furcsával fogunk találkozni. Ugyanis “nincs” arca, mert a Google Street View adatvédelmi okokból nem tartalmazza azokat.  A képen eszközölt módosítások közé tartozik a fényerő és a fókusz állítása, tehát egy kezdő is szűkös időn belül képes lenne reprodukálni egy képmanipuláló szoftverben.

Következzen még néhány remek kép az autóma Google autótól Aaron feldolgozásában. Ne feledjük, a Google-nek nem volt célja különleges képek készítése. Autója csak fényképez, odébbáll néhány métert és újabb képet készít. Így működik a dolog.

Sao Joao Del Rei, Brazília

Saint Nicolas de La Grave, Franciaország

Saska, Cseh köztársaság

Prejmer, Románia

Dearagon, Spanyolország

Posada de Valdeón, Spanyolország

Aki esetleg nem hiszi el, hogy ilyen képek szerepelnek a Street View készletében, az utolsó képről itt van az eredeti változat (koordinátákkal).

Eredetiben

Forrás: Aaron Hobson

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!