31 remek példa a jó tipográfiára

Tipográfia

Egy átlagos embert nem nehéz ámulatba ejteni, de egy átlag felettit viszont már annál nagyobb kihívás. A mai weben elég kis számban találunk jól megkomponált, minden szegmensében alapos megfontoltságnak örvendő dizájnokat. Ha találunk egy-egy ilyet a nemzetközi weben, örvendünk a szemünk. Ha a magyar weben találunk, még a könnyünk is kicsordul a fehér holló láttán.

Mi is az a tipográfia?

A tipográfia nyomtatott betűkkel foglalkozó szakma és művészeti ág, melynek célja olyan írásképet kialakítani a betűtípusok és betűcsaládok alkalmazásával, mely egyszerre esztétikus és célszerű. Modernebb megfogalmazásban az információ megjelenítésének szabályrendszere. De ezek a szabályok a hagyományon és a mindenkori ízlésen alapulnak, ezért folyamatosan változnak kisebb-nagyobb mértékben. [Wikipedia]

Cikkünkben 31 remek, modern webes tipográfiát mutatunk be. Ismét szeretnénk ötleteket adni a jövőben készülő weboldalakhoz, mielőtt még azok megjelenése az igénytelenség medrébe sodródna. Következzen a bemutató, kommentár nélkül.

Bellstrike for typography

Forrás: Designmag

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.