Ki költi a legtöbb pénzt az Freemium játékokra?

Pénz

Akadnak olyan játékok szép számmal amik többnyire ingyenesek, mégis ha igazán minden részét ki szeretnénk próbálni a zsebünkbe kell nyúlnunk. Akinek eddig még nem egyértelmű, a FarmVille is ebbe a kategóriába tartozik, de ebben a cikkben az iOS és Android alkalmazásokról van szó. De mégis kik fizetnek ezekben a játékokban az extrákért? Kiken keresnek a cégóriások milliárdokat?

A Flurry által végzett kutatás alapjául mintegy 110.000 iOS/Android alkalmazás nyújtott alapot, amiket összesen 20 millió alkalommal telepítettek. Mondjuk, hogy ez a szám már elég kerek kép alkotására alkalmas. (A Freemium szó egyébként a free [ingyenes] és premium [fizetős, minőségi] szavak együtteséből jött létre, ami remekül tükrözi ezeknek az “ingyenes” szolgáltatások hátsó mivoltát. Pl.: Skype, Zynga játékok)

Táblázat

Úgy tartja a fáma, hogy a rendkívül fiatal, 18 alatti személyek kedvelik igazán ezeket a Freemium játékokat. Elcsenik szüleik hitel/bankkártyáit és összekuporgatott zsebpénzük is virtuális javakra, szolgáltatásokra költik. A tények azonban azt mutatják, hogy a 18 alatti korosztály csupán idejéből áldoz sokat és rendkívül kevés pénzt öl ilyesmikbe, ezzel szemben a kevésbé valószínűnek tartott 25-34 éves korosztály adja a bevételek 50%-át. A statisztikában jól megfigyelhető, hogy 35 éves korra drasztikusan csökken a szabadidő, ami betudható a családalapításoknak.

A legfiatalabb korosztály szeret dicsekedni, ha sikerül pénzt költenie valamire, azt mindenkivel megosztja. Míg az idősebbek a “fogd a pénzem és takarodj” hozzáállással inkább csak “sunyiban” használnak ilyen freemium szolgáltatásokat/játékokat. Az 55 év felettieket abszolút nem is izgatják már ezek a dolgok.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.