Diesel reklám a hülyékről – Kreatív Pillanatok 6. rész

Diesel

A Diesel egy korábbi reklámkampánya a “Be Stupid” – azaz légy buta – kapcsán rengeteg jobbnál jobb fotó került a marketingesek asztalára, amiből sikerült kihozniuk a legjobbat. A Kreatív pillanatok hatodik részében ezekből választottunk ki 23 képet, van köztük vicces, erotikus, szürreális, meglepő és lenyűgöző is. Azt mondják, a jó marketing lényege, az érzelmek kiváltása, amit ez a gyűjtemény nagyon jól csinál.

A szüleink állandóan azt mondják “légy okos”, “ne csinálj hülyeséget”. Pedig ha mindig mindent meggondolnánk tízszer, mielőtt megtesszük, az élet unalmas és száraz lenne. Tükörfordításban a hülyét, ostobát jelent, magyarul inkább azt mondanám infantilis, bolondos, merész (de ezt majd a képek alapján döntsd el). Mivel a következő néhány sor fordítás, így a stupid szót most bolondként olvashatod (helyenként hülye). ÉS a bolond (ill. hülye) ez esetben nem pejoratív.

Olyanok vagyunk, mint a lufik, csordultig vagyunk álmokkal és reményekkel. De idővel egy egyszerű mondat kígyózik az elménkbe: Ne légy buta! Ez a mondat megsemmisíti a lehetőségeket. A világon mindennél jobban demoralizál. A bolygó tele van okos emberekkel. Mindegyik ugyan azt csinálja , ugyan úgy mint mások… Ők az okosok. (?!?)

Lehet hogy az okosoknál van az ész… de a bolondok a tökösek. Lehet hogy az okosok látják, hogy működnek a dolgok… de bolondok látják hogyan működhetnek még. Az okosok kritizálnak… míg a bolondok alkotnak. A tény az, hogy senkinek sincsenek hülye gondolatai, csak olyanok, amik nem érdekelnek mindenkit. Az okosnak megvan a terve… a bolondnak már a története is. Az okosé lehet a hatalom… de a bolondé az egész pokol, a másnaposság pokla. Kockázatot vállalni nem okos döntés… hanem egyenesen hülyeség.

Bolondnak lenni egyenlő a bátorsággal. A bolond nem fél a bukástól.  A bolond tudja, hogy van a bukásnál rosszabb dolog: meg sem próbálni.

Nem tudsz túljárni egy bolond eszén. Meg se próbáld. Jusson eszedbe: csak egy bolond lehet igazán briliáns.

Lehet, hogy kissé zagyvaságnak tűnik a szöveg (angolul is hasonlóan furcsa), de érdemes újra elolvasni és minden mondatot megpróbálni felfogni. És most jöjjenek a képek.

Az okos látja mi van ott. A hülye látja, mi lehet ott.

Bolondozz #01

Az okosnak meg van a terve. A hülyének a története.

Bolondozz #02

Az okosnak meg van a terve. A hülyének a története.

Bolondozz #03

Az okos NEMet mond, a hülye IGENt.

Bolondozz #04

Az okos a fejére hallgat. A hülye a szívére.

Bolondozz #05

Az okosnál lehet az és, de a hülye a tökös.

Bolondozz #06

Az okosnak volt egy jó ötlete ami hülyeség volt.

Bolondozz #07

Az okosnál lehet az ész, de a hülye a tökös.

Bolondozz #08

Hülyével vagyunk.

Bolondozz #09

A hülye lehet, hogy elbukik. Az okos meg sem próbálja.

Bolondozz #10

Hülyével vagyunk.

Bolondozz #11

Az okosnak volt egy jó ötlete ami hülyeség volt.

Bolondozz #12

Az okos kritizál. A hülye alkot.

Bolondozz #13

Az okosnál lehet az ész, de a hülye a tökös.

Bolondozz #14

Az okos tervez, a hülye fejleszt.

Bolondozz #15

Az okosnak volt egy jó ötlete ami hülyeség volt.

Bolondozz #16

Az okos a fejére hallgat. A hülye a szívére.

Bolondozz #17

Az okos nemet mond, a hülye igent.

Bolondozz #18

A hülye próbálkozik és hibázik. Többnyire hibázik.

Bolondozz #19

Az okos kritizál, a hülye alkot.

Bolondozz #20

Az okos a fejére hallgat, a hülye a szívére.

Bolondozz #21

Az okosnak megvan terve, a hülyének a története.

Bolondozz #22

Bolondozz #23

A kampány hivatalos oldala 21k Facebook rajongóval és közel ugyan ennyi hozzászólással. Itt van egy rövid videó is egyébként.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.