Microsoft-féle Skype

skyNet

Az informatika történelem legnagyobb felvásárlása 8,5 milliárd dollárral. A Microsoft magába olvasztotta a legnagyobb VOIP szolgáltatását. De miért érte meg ez a hatalmas összeg, amikor a Skype nem termel jelentős profitot és az MS házán belül már volt egy – a Skype-nál népszerűbb – hasonló szolgáltatás, amin csak fejleszteni kellett volna.

2003-as indulása óta követtük a szolgáltatást, kisebb nagyobb döccenőkkel szépen haladt felfelé. Mindamellett remek móka volt kínaiakkal videochatelni és az MSN monopóliumát megtörve fityiszt mutatni a sznoboknak, akik kizárólag a Microsoft kliensét használják. Azonban a Skype sosem nőtt akkorára, hogy komolyan veszélyeztesse az MSN Live létjogosultságát.

A Skype természetesen egy rendkívül fontos pontja az online kommunikációnak, főként az üzleti szféra kedveli, ám a hatalmas összeg, amit a megvásárlására fordítottak egy jelző értékű pénzhalom, ami némi pánik létezését engedi következtetni a Microsoft részéről. Ugye jól tudjuk, próbálkozik ezerrel a weben előretörni, a rohamosan fejlődő okostelefon piacon teret nyerni, a hatalmas lehetőségeket rejtő VOIP szféra egyeduralmat szerezni, de egyszerűen nem megy neki.

A Microsoft gőzerővel próbálkozik, kezdve a Google “nagy riválisával” a Binggel, a Nokia – Microsoft szövetséggel (amiben az Android – iOS riválist próbálja ledönteni a Windows 7 Phone-val), amiket most a Skype felvásárlása zár. Mindenki vonja le a saját konklúzióit a hatékonysággal kapcsolatban.

Marketinges körökben létezik két megközelítés: Eladás érveléssel, eladás buldózerezéssel. Amikor tehát a reklám ürüléket sem ér, jöhet a boldózer. Jó drága volt a Skype név megvásárlása.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.