Innováció 2011

Innováció 2011

Újítások, meghökkentő ötletek, gyönyörű hosztesz lányok, remek előadások. Az innovációs kiállítás idén temérdek érdekességet mutatott, de mégis azt kell mondjam a fő irány a 3D és a Microsoft-féle Kinect mozgásdetektáló kütyü volt. A néha már-már frusztráló biztonságiakkal a hátunk mögött kipróbálhattuk a több százezer csokitallért kóstáló eszközöket.

A bejáraton átlépve, egyből egy Kisgömböc stand, amivel jól el lehet szórakozni, közel egy percig, amíg a HP fényképésze lecsap és a rólunk készült képet rászerkeszti egy általunk kiválasztott képre (amit persze nem nyomtat ki, hanem e-mailben postáz.)  Miután átverekedte magát az ember az hellyel-közzel 400.000 forintot is kóstáló laptopok rengetegén, még a színpad előtt meglátja a temérdek 3D készüléket.

Volt itt 3D-s TV-vel ellátott F1-es kocsimakett, ami előtt hatalmas sor állt, érthető okokból. Aztán közel hozzá egy hatalmas TV, ólom nehézségű szemüveggel (ami a 3D hatás eléréséhez kell), puffokkal ám hihetetlen jó minőségű, gyönyörű képpel. Aztán volt itt játékprogram, ami egy kamera segítségével fejünk mozgása alapján alakította a képet még izgalmasabbá, ehhez pedig még sajnos mindig szükségeltetett egy szemüveg.

A temérdek 3D megoldás mindegyikéhez szemüveg szükségeltetik, ami azt hiszem még mindig visszatartó erő. Ám jó hír, hogy ezeknek a készülékeknek létezik 2D módja is, így nem gond, ha anélkül szeretnénk élvezni a képet. Természetesen vannak a 3D-s készülékek között is pocsék, komoly konfigurálást igénylőd, de jó volt látni, hogy egyesek egy szimpla szemüveg felhelyezését követően extrém szögből is élvezhetők.

Ami pedig a Microsoftot illeti,a hétvégén nem félt pénzt költeni a szórakoztatásunkra. A szombaton először megrendezésre került HTML5 konferencia remek volt és az Innováció 2011-en is jó volt kipróbálni a termékeit. A Windows Phone 7 tesztelésére is lehetősége támadt a bejáratnál annak, akinek esetleg még nem volt szerencséje hozzá, de ami ennél is jobb volt az Kinect. Érdekes volt látni, ahogy tömegek táncolnak, sportolnak a TV képernyő előtt a levegőben ugrálva.

Összességében aki olvas IT-t nem sok újat látott, legalábbis nem lepődött meg egyes termékeken, viszont be kell látnom, akit csak ilyen peepshowk idején érdekelnek az innovációk és zajok nélkül kíváncsiak az újdonságokra azoknak remek lehetőség. Aki idén kihagyta, jövőre ne feledkezzen meg róla!

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

  • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.