Villáminterjú a Dj’s MP3 tulajdonosával, Silverboy-al

DJs MP3 - Villáminterjú Silverboy-al

A minap sikerült Silverboy-al, a DJ’s MP3 tulajdonosával néhány komolyabb kérdés formájában szót váltanom. Sajnos nem volt idő hosszabb kérdezgetésre, de kezdetnek ez is megteszi. Silverboy nem Magyarországon él, ezért is különleges az oldal története.

Az oldal jövőjéről nem tudhattunk meg túl sokat, de néhány kis morzsa egy újabb sikeroldalt sugall Magyarországon, ami jobb lessz, mint az eddigiek. Ideje, hogy nálunk is legyen egy központi Party és Zene oldal, ahol mindent megtalálunk a közelgő buliktól kezdve, a friss és régi zenéken át, egészen hírekig és party tudósításokig.

Egyébként kérte, hogy ne emlegessük nevén, ezért ő csak Silverboy marad számunkra.

K: A Dj’s MP3 név mellett ma már nem lehet elsétálni, mikor indult maga az oldal és milyen célkitűzéseid voltak kezdetben?

V: Az oldal 2007 nyarán indult, akkoriban voltak már az enyémhez hasonló oldalak, de kedvenc oldalaimat a tárhely szolgáltatók mindig elérhetetlenné tették, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok egy ilyen tematikájú oldalt. Így született meg a Dj’s Mp3.

K: Említetted, hogy kezdetben voltak a tiédhez hasonló oldalak, ezek nagy részüket sikerült kiütnöd a ringből. Mostanában hogy állsz a riválisokkal, van olyan oldal, akiben méltó ellenfelet látsz?

V: Erre inkább nem válaszolnék, olyan mintha az RTL Klub reklámozná a Tv2-öt. XD

K: Az adminisztrátor gárdáról gondolom sokat változott indulás óta, most hányan dolgoznak aktívan az oldal működtetésén?

V: Igazából mikor elindult az oldal, egyedül szerkesztettem az oldal teljes részét. Később 2-3 hónap elteltével, miután kezdett népszerű lenni az oldal, akkor jelentek meg a segítőkész emberek, később majd adminok lettek. Az admin csapat nagyon sokat változott az indulás óta, az első adminok közül talán már csak egy van jelen adminként az oldalon. Voltak, akik önként őszintén megmondták, hogy miért nem tudnak már foglalkozni az oldallal,és volt olyan is,hogy megkellett válnom tőle,mert egyszerűen közösségromboló volt a viselkedése. Amúgy jelenleg 9 adminisztrátor van az oldalon.

K: Az indulás óta rengeteg idő eltelt. Az adminisztrátori csapat mellet miben változott azóta az oldal?

V: Nagyon sok új dolgot vezettünk mi be. Az oldal alap motorja tényleg csak nagyon alap dolgokra volt képes, de hála szorgos programozónknak, az oldal bármely részét tetszés szerint bővíthettük.

K: Tényleg sokat változott az oldal, közösségében, tartalmában és szolgáltatásaiban is egyaránt. Gondolom ez nem volt viszontagságoktól mentes. Mikor volt az eddig legjobb és a legrosszabb időszak az oldal életében?

V: Őszintén jó időszakra nem emlékszem. Talán akkor örültem a legjobban, amikor láttam, hogy milyen gyorsan gyarapodik az oldal látogatottság. Viszont a rossz időszakból rendesen kijutott a tavaly, nagyon sok tárhely problémánk volt, emiatt néha több napos kiesések is voltak. De úgy néz ki, most már mindez a múlté.

K: Az oldal elérhető angol nyelv is, ezek szerint a külföldi közönséget is szeretnéd magadhoz csábítani. A magyar közönség mellett mennyire számottevő a külföldi réteg? A jövőben magyar vagy külföldi irányba szeretnél erősödni?

V: A látogatók 90%-a statisztikák szerint Magyarországról jön, de emellett máshonnan is látogatják az oldalt magyarok. Körülbelül 5% lehet azok aránya, akik nem magyarok és rendszeresen látogatják az oldalt. Amúgy nem gondolkoztam még azon, hogy milyen rétegre összpontosítsak, szerintem ez a jövő titka.

K:Talán a legvonzóbb tulajdonsága az oldalnak, hogy gyorsan megjelennek az új Zenék, mennyire nehéz munka frissen tartani az oldal tartalmát?

V: Annyira nem nehéz, hiszen a szorgos felhasználók folyamatosan küldik az új zenéket. A beküldést eléggé leegyszerűsítettük hála a programozónknak, na de a felhasználók néha eléggé megnehezítik a dolgunkat.

K: Ezeket a friss zenéket nem egyszerű napra készen tartani, hiszen ha már nem elérhető egy zene, azt a felhasználóknak kell jelentenie. Kik segítenek napra készen tartani a Zenéket?

V: Nagyon sok segítséget kapunk az adminoktól és a felhasználóinktól is egyaránt. A zenék nagy részét maguk a felhasználók küldik be és ők is jelentik, ha egyik nem elérhető, emiatt nagyon hálás is vagyok nekik.

K: Gondolom, nem csak pozitív tapasztalatod van a felhasználókkal kapcsolatban, általában milyen gondok adódnak az közösségével?

V: Elég sok gond van a felhasználókkal. Tisztelet a kivételnek! Nagyon sokan még arra sem képesek, hogy elolvassák a szabályzatot, mindent a szájukba kell rágni, emiatt néha el is veszítem a türelmem.

K: Biztos sok fölös időt húznak ki a zsebedből az ilyen felhasználók, de ez láthatóan nem gátolta az oldalt a fejlődésben. A jövőben mit várhatunk, lesz valami fergeteges újdonság?

V: Elég sok tervem van az oldal jövőjével kapcsolatosan. Szeretném, ha a jövőben zenékkel kapcsolatos hírek is megjelennének rajta. Na meg flyerek, hogy a felhasználók értesüljenek a közelgő bulikról.

K: A flyerek összegyűjtése és közlése nagyon jó ötlet. Kicsit részleteznéd, hogy mire számíthatunk majd?

V: Sajnos nem tehetem, de annyit elárulhatok, hogy eléggé egyedi cucc lesz.

Köszönöm ezt a rövid kis beszélgetést Silverboy-nak.

Koller József írása –

Közel tíz éve foglalkozom informatikával, azon belül főként a webfejlesztéssel. Nem vagyok designer, de ettől teljesen függetlenül rajongok a szépen megtervezett grafikákért. Munkám első sorban a háttérben zajlik, ugyanis "kódolással" foglalkozom.

 • Ha tetszett a cikk, osztd meg!

Eddig 8 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá!

 1. Háfra Gergely

  Szisztok!
  Nagy sajnálattal vettem észre én is az oldal bezárását.Rendszeres látogatója voltam az oldalnak és nagyon várom az újrakezdést!
  Remélhetőleg nem kell sokáig várni!
  Üdv Gergő
  Ui:Lehet kérni jelzést az új oldal indulásáról vagy a régi cím megmarad?

 2. feki

  szia!en barmibe segitek hogy az oldal ujrainduljon!!!!
  segitsegedre van szuksegetek csak szolj!!csinaljhuk viisszha ezt az egeszet!!!!!!!!!!!!!!pusssz

 3. silverboy

  Gergely,mindenkit tudatni fogunk az újraindulásról,vagy hírlevél formájában,vagy a facebookon,twitteren.

 4. buzsolti

  Silverboy.

  Nagyon hiányzik az oldal,remélem nem kell majd sokat várni
  az uj oldalra.
  Szégyeljék magukat a jogvédők hogy meg szüntetnek oldalakat
  rá érnek foglalkozni mással.De mi vegyük meg a sza….kat
  nyugatról az nem baj.
  Mindennap be lehetne zárni oldalakat.
  Ki vánok sok sikert az uj oldalhoz mi előbb induljon be

 5. gabenboy

  Silverboy!
  Ez volt a kedvenc oldalam, napi szinten látogattam. Egy ocsmány dolog, amit megtettek…de hát igen…a taplóság a mérvadó manapság.
  nemtudom, kinek szúrta a szemét, hogy végre volt egy normális oldal, ahol a zenék ráadásul még kategorizálva is voltak, egyértelműen, hogy mindenki megtudja találni, amit keres. édesanyámnak is innen töltöttem a régi kedvenceit, magamnak is, a haverjaim is mind ismerték, ígyhát együtt vagyunk kikattanva az oldal hirtelen eltünéséért.
  Remélem mihamarabb sikerül újraéleszteni az oldalt! Ha bármiben segíthetek csak szólj bátran!
  Apropó “illegális” cuccok…akkor ennyi erővel a youtube-t, zippisharet, rapidsharet stb miért nem zárják be?!
  Üdv:gabenboy
  sok sikert!

 6. lakatos zsolt

  HÁT IGEN MIND ARÁÉRÉSÜK BÖL KIADODO EZ AZ EGÉSZ

 7. lakatos zsolt

  HÁTHAKEL ÉNIS NAGYON SZIVESEN SEGITEK ÉS TÁMOGATOM EOLDAL KÉSZITÖÉT AKÁR PÉNZELIS CSAK LEGYEN MINDEN A RÉGI DJ ZSOLT

 8. SUNNY BOY

  HIHETETLEN ÉS FELHÁBORITO HOGY MAGYARORSZÁG LEG SZINVONALASABB ÉS LEG ÉRTÉKESEBB ZENEI OLDALÁVAL IGY ELBÁNTAK. ÉN SZEMÉLY SZERINT EZUTON IS SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI AZ OLDAL ÜZEMELTETŐINEK A REMEK MUNKÁT, ÉS A SOK ÖRÖMÖT AMIT OKOZTAK. NAGYON VÁROM HOGY ISMÉT TARTALMAS ,NIVOS ,JÓ ZENÉKET HALGASSAK ITHONI OLDALRÓL MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖK MINDENT ÜDV

  KOVÁCS SÁNDOR

A kommentelési lehetőség zárolva van ehhez a cikkhez.

Partnereink

ONetDev webfejlesztés

PlayBlink Steam nyereményjáték

PrivateTunnel ingyenes VPN

Jateknaplo.blog.hu indie játék blog

Támogatás

A Webragacson nem jelenítünk meg hirdetéseket mert mi sem szeretjük ha mindenhonnan reklámok kandikálnak. Azonban ennek ellenére az oldal működtetése pénzt kíván, a cikkek megírása pedig sok energiát és időt. Ha kedveled a munkásságunk és PayPal felhasználó vagy, a lentebbi "Donate" gomb segítségével támogathatsz minket.

Designed by Webragacs (A Smashing Magazine ötlete alapján). © 2012 WEBRAGACS. MINDEN JOG FENNTARTVA. Az oldalt a Wordpress motorja hajtja.